Ki mit dob, úgy arat...

Salmo,Rapala,Gold Star, Sebile, Frenetic, Kenart...stb.

 

   Lényegében szerintem mindegy a márka. A csuka, süllő meg balin és a többiek nem fognak neked megállni, és hümmögve bámulni a haladat, vagy gumit, vagy villantót, vagy kanalat, és keresni rajta a márka jelzést. A mozgás, a méret, és a szín a leginkább meghatározó. Hiába drágább és jobban néz ki a Rapala, ha egyszer egy sima Salmo-val is ugyan annyit vagy többet lehet fogni.

Egyszerű példa erre a Goldstar Fat wobblere (0.8m-1m) amire az áradó Dunán agresszív kapás volt, lassú vontatással sodrással szemben, partról vezetve. (nem lett meg, nem az én kezemben volt a bot C: )

Itt találhatsz belőle:

http://hal.hu/gold_star_fat_wobbler_t17867.html

S mint úgy a Salmo, a minnow-ok is igen kapósak. Igaz, a tilalom után, csak egyetlen egy szinkódút volt alkalmam kipróbálni (a blog előtt és tilalom után) de "rágják" a rablók. :)   De én bizakodom a Fire Tiger színváltozatban is (amiről úgy tudom, hogy kifejezetten süllős...még jó hogy tilalom van rá -.-") valamint a vörösszárnyú keszeg, és azok hasonmásaiban.

Hogy miért wobblerek? Egyszerű a válasz. Minden úgy szerzeménnyel, amivel kisétálok a horgászboltból (drááágassszááág) mindig újat tanulok. A főleg a vezetésükről, annak a sebességéről.

Példa: jerkelés. Szükséges hozzá egy bot, ami arra van kitalálva (csak nem nálam :D) és egy slider wobbler is. Apró, csuklóból való rángatással vezethetőek, aminek a hatására  döglődő kishal mozgást érhetünk el, jobbra és balra térnek ki, mint aki az utolsókat rúgja. (nem volt még kapásom vele :C)

salmo-slider-rr.jpg

Míg! Egy floating wobblert váltott lassú, és gyors tekerés mellett néha megállítva is lehet vontatni. (legalább is, nálam ez bevált.)

Összegezve véleményem szerint izgalmasabb mint a gumizás, és társai (mert még azokat nem próbáltam úgy igazán...a villantót igen. Nem fogtam vele szintén, és szakadt is x3. ) egy szóval, wobblert a világnak! :)