Ajánló!

Tanácsok, tippek meg minden. Bizony.

A tó, ahol mindig történik valami.

 

Domonyvölgyi II. horgásztó.

 

   Nos, kezdjük ott, hogy mi ismerős által kerültünk erre a tóra, úgy 8-10 éve, és a lendületünk töretlen továbbra is. Akkoriban rengeteg töpre volt, és nem is csapdázták őket, de nem is olyan rég sikeresen eltűntek. Viszont idén újra felbukkantak sajnos... 1-2 évre rá, kotróhajóval takarították ki az iszapot tó első részéből, mivel hátul nem volt elég mély számára a meder, így ott megmaradt a harcsák örömére. Ennek előnye és hátránya is van. Nade, azt majd alább leírom. :)

dsc_0704.jpg

Merre van?

 Két irányból...na, jó, három irányból is rá lehet akadni. Egyik Erdőkertes felől, a lőtéren át, a másik a Lázár Lovaspark felől,  az M3-as autópályáról a Bagi leágazásnál Budapest felé a régi hármason haladva, és az utolsó Iklad felől. (Tuti át lehet jutni, arra jár a halőr is Nivával :D)

kepkivagas.JPG

 

 

Miért jó neked ha idejössz?

- mert folyamatosan telepítve van.

- sokféle napijegy áll rendelkezésedre:

      -sport (csak a halőrház felőli állásokon, egészen a zsilipig lehet horgászni, hal nem vihető el.)

      - hétvégi (péntek estétől, vasárnap estig. Ha jól tudom.)

    - 2 halas napijegy (normál napijegy, két hallal meg a szokásos)

     - 1 halas napijegy (olcsóbb napijegy, de normál, egy nemes hallal, meg más egyébbel)

- jó fejek a halőrök ha betartod a szabályokat :) meg amúgy is :D

- békés nyugodt környék, kivéve hétvégén. Szeretnek a környékbeliek bulizni este, és ezt a zene hangosságában szokták mérni.

- szép környezet! Rendezett part, rengeteg sokféle madárral, amiknek a dalát élvezet hallgatni a napsütésben.

 

Mit lehet fogni?

 - kárászt elvétve. Bár az utóbbi időben 1-1 mindig beugrik keszegezés közben.

10352278_896303167062576_6154169779074980262_n.jpg

- dévér, karika keszeg, vörösszárnyú, bodorka, küsz. (törpeharcsa, mikor hogy van kedvük piszkálni minket)

nevtelen_1.jpg

 

 - ponty. Az mindig van. Mikor nincs?

 - amur. Amióta kitalálták, hogy invazív faj, egy hónapban egy kerül ki a vízből. Előtte sokat lehetett fogni. Okosak.

 - csuka-süllő-harcsa. (Ide csak 1-1 képet teszek be.) :D Harcsa van rengeteg. Nagyon jó a szaporulat is, de mocsok nehéz megfogni őket. Profiknak kihívás lehet ez a tó.

Pergetésre is merem ajánlani szintén. Én csak idén kezdtem el, de tavasszal szép kapásaim voltak, valamint nyáron, ha rablásokon kergetjük őket is, meg lehet csípni egy két rablót.

dsc_1845.jpg

dsc_0091.jpg 

Általános csalizás:

- csemege,

- Cukkra ritkábban jönnek a pontyok,

- fagyi, jégbomba, kinek mi. A leghatásosabb a tavon, és nem mindenki használja.

(szerk. megjgy. Nincs egyetlen egy hal szája sem szétszaggatva, ha lenne is, az nem a fagyi hibája, hanem azé aki nem fáraszt, hanem tép.)

- pellet, szeretik, bár én nem próbáltam még.

- etető: Tímár mix, ósanos mézes, vaniliás volt sláger egy időben, de minden működik ami új.

 

Melyik álláson és hogy?

/Időjárás függő: nagymelegben mély víz, hűvösebb időben sekélyebb vízben vannak a halak. Vihar közeledtével megbolondulnak, a harcsák is :D enyhe szélben, borult időben keszegek jobban jönnek, pontyokon, amuron nem vettem észre változást ezen a téren.\

Halőrház oldal:

A halőrház felőli napijegyeseken nem találkoztam még akadókkal. Csak magad elé kell dobni fenekezővel tóközépig. Keszegezni etetővel, csontival Általában fenéktől mérve 2-4centire engedve a csalit, sok keszeget lehet fogni nap közben. Este felé kizárt, ha csak nem szereted a törpéket sütve. :D

Ugyan ezen az oldalon, a zsilipnél, az utolsó napijegyes kincset ér. Fagyival, fűzött kukoricával, a szemközti nádfalat megcélozva, ameddig bírod, meg kell küldeni a szerelést. Komolyan. Ha bitang nagy amurt akarsz fogni. Azt a sarkot szemben a fehér stéges tulaj eteti folyamatosan :D onnan került ki a 9,6kg-os amurom is.

Túloldal:

Első napijegyes, bokorral. Jobb oldalán pontyra tóközép. Felesleges messzi dobálni. A szemközti stég bal sarkát kell becélozni, ott van egy gödör. Nyáron szeretik a halak. Csali nagyjából itt lényegtelen, csak a törpékkel néha számolni kell.

Keszeg. Bokor jobb oldala etetve, és az eleje etetve. Vízfelszíntől 15-20cm-es eresztékkel vörösek jönnek meg snecik. Aljazton méretes dévérek, illetve néha pontyok is kijönnek rá.

Ugyan ezen állás bal oldala, szintén nem túl messzire, kissé sréhen balra dobva van egy kisebb gödör. Ponty, amur. Keszeg ugyan így.

Hátsó napijegyes. (középen 10méteres sávban AKADÓ-SOR-VAN!!) Jobb széle, egy kisebb nádfallal. Azt mindig etetik, akárhányszor ülnek le oda. 5kg-os ponty vitte a botot, úgy kellett gatyástul utána ugranom. Úszós felszereléssel, csemegével. A stéges tulaj, akié pont ott van, folyamatosan etet maga elé, tehát a stég bal sarkától balra számítva 2-3 méterre távolabb dobva, szintén jó hely van.

Középső rész magad elé dobva, szintén figyelembe véve a felhívást, amit nagybetűvel írtam fentebb. Keszeg tetve szintén, annyi bibivel hogy a harcsa szeret odaverni nekik az etetéseden. Erre készülj fel, hogy vagy nem fogsz egy keszeget sem, vagy csak szakad a felszerelésed miatta.

Bal széle. Bokor előtt éjszaka 8as harcsát fogtam vízközt. Valamint keszegíváson rengeteg csuka, és süllő is megfordul nyáron. Rablóshely, 100%ig. Ponty, amur szintén középen fenéken sréhen a fehér stég felé dobva jobbra. Keszeg ugyan ez a felállás.

 

Negatív vélemény, tények.

 Sok mindenen átment már a tó. Vízleengedés, takarítás stb, de amit főleg kiemelnék az a kerítés, amivel a hátsó rész le lett kerítve. Ugyan napijegyest nem zavar, de minket igen, mert miénk a leghátsó stég a tavon, a kerítés mellett. Zavaró mert kisebb lett a tó, valamint a legjobb amuros és harcsás helyet vették el tőlünk azért, mert a felső telek tulajdonos balhézni kezdett a tóra jutó része miatt.

asztaasz.jpg

Szöknek a halak felfelé az átgondolatlan kerítés építés miatt, tehát telepítés után min 1, maximum 2 hétig lehet normálisan halat fogni. Utána órákat kell várni néha kapásra nálunk hátul.

 

Röviden ennyi.

Esetlegesen ha van valami észrevétel, ami nincs itt leírva, vagy csali javaslat azt itt a blogon vagy ezen az email címen:

lexinton011@gmail.com

elküldhetitek nekem.

 

Köszönöm hogy elolvastad, és időt szántál rá!

:)